Hier vind je de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen. Als je meer informatie wilt, neem gerust contact met ons op!

WAAROM DE FEESTBAND AMBER ROOTS?

De coverband Amber Roots speelt om van elk optreden een fantastisch feest te maken. Handen in de lucht, swingen en dansen is waar het om draait. Overal waar gedanst moet worden, komt de band graag spelen en dit kan dan ook op een bruiloft, bedrijfsfeest, festival of welke gelegenheid je maar voor ogen hebt. Als het dak er af kan, dan gaat het er af. De band bestaat uit een hechte groep muzikanten en dat zie je in alles terug! Met blazers, zangeressen, percussie, piano, bas, drums en gitaar staat er een geweldige club artiesten op het podium. De feestband Amber Roots zet een gevarieerde show neer met hits van toen en nu. Nummers van artiesten als Michael Jackson, Anouk, Prince, Blof, Beyonce, Caro Emerald, Daft Punk, de Dijk en Pharrell passeren de revue. De mix van covers bestaat uit danceclassics, disco, rock, soul en pop. Met jarenlange ervaring is de band Amber Roots betrouwbaar, professioneel en flexibel naar haar opdrachtgevers. Kortom, de band Amber Roots is de garantie voor een spetterend feest! Wil je ons live zien? Neem dan gerust contact op!

KAN IK EEN LIVE OPTREDEN KOMEN BEKIJKEN?

Ja, je kunt altijd naar openbare live optredens komen. In overleg kun je soms ook naar besloten optredens komen zoals bruiloften en je mag natuurlijk ook onze repetitie bijwonen. We zullen dan speciaal voor jou een aantal covers spelen om je een goede indruk te geven van wat je van ons kunt verwachten.

ALS IK AMBER ROOTS WIL BOEKEN, HOE LANG VAN TE VOREN MOET IK DIT DOEN?

Je kunt dit het beste zo snel mogelijk doen. Het komt met enige regelmaat voor dat we dubbele boekingen hebben.

KAN IK EEN OPTIE OP EEN OPTREDEN NEMEN?

Je kunt altijd een optie op een optreden nemen maar indien een andere partij op dezelfde datum interesse heeft voor een optreden dan heb je natuurlijk maar kort bedenktijd. Dit zal per geval naar redelijkheid worden besproken. Heb je eenmaal een boeking staan dan kun je er op rekenen dat wij exclusief voor jou spelen.

HOEVEEL SONGS WORDEN ER PER AVOND GESPEELD?

Om de energie over de hele avond zo goed mogelijk te verdelen spelen we ongeveer 40 covers. Deze worden over 3 sets verdeeld van ongeveer 45 minuten. In overleg komen we altijd tot een oplossing passend bij de lengte van de avond.

HOEVEEL PAUZE NEEMT DE BAND?

Over het algemeen nemen we tussen de sets 15 tot 20 minuten pauze. We zijn hier heel flexibel in, denken graag met je mee en kijken hoe de opbouw van de avond het beste kan plaatsvinden. Sommige evenementen zoals bruiloften en bedrijfsfeesten hebben hun eigen pauzemomenten met hun eigen lengte voor stukjes en speeches. Vaak lopen zaken zoals een diner of een voorprogramma uit waardoor we later beginnen. Op de avond passen we dan de sets en de pauzes aan. We eindigen zo nodig met een langere laatste set om het feest aan de gang te houden.

WAAROM SPELEN JULLIE NIET DE HELE AVOND?

We zouden wel willen maar de ervaring leert dat zowel het publiek als de band tussen de sets door altijd weer even oplaadt voor de volgende set. De boog kan niet de hele avond gespannen staan!

NEEMT DE BAND ZELF PAUZEMUZIEK MEE TIJDENS EEN OPTREDEN?

We kunnen desgewenst in overleg met ons geluidsbedrijf een uitgebreide selectie pauzemuziek meenemen. Als je zelf voorkeuren of zelf muziek hebt kunnen we dit in overleg gedurende de avond gebruiken als pauzemuziek.

KAN ER OOK EEN DJ KOMEN?

Natuurlijk kan er een DJ komen. We regelen zelf geen DJ’s. Mocht er ook een DJ op de avond draaien, is afstemming belangrijk om het dubbel spelen van nummers te voorkomen. Met de DJ stemmen we dit op de avond af, zodat er continu muziek klinkt.

WAT ALS DE AFGESPROKEN TIJDEN VOORAF OF TIJDENS DE AVOND WORDEN GEWIJZIGD?

Zodra je weet dat er een wijziging in het feestprogramma komt, geef je dit zo snel mogelijk aan ons door. Als de starttijd van de feestavond dient te worden vervroegd dan moeten we dit uiterlijk twee weken van te voren weten, omdat dan ook het geluidsbedrijf vroeger moet komen. Als we later moeten beginnen ten gevolge van uitloop van het programma dan spelen we in principe niet later dan de afgesproken eindtijd. Mocht dit tijdens de avond gebeuren, dan spreken we tijdens de avond af wat de mogelijkheden zijn.

WAT ALS IK DE BAND OP DE AVOND NA DE AFSPROKEN EINDTIJD WIL LATEN SPELEN?

Indien mogelijk kunnen we kijken of we aan je wens kunnen voldoen tegen meerprijs.

KAN AMBER ROOTS OOK ADVISEREN IN DE PLANNING VAN DE AVOND?

We zullen samen met de opdrachtgever een draaiboek opstellen waarin de planning wordt opgenomen. We kunnen desgewenst adviseren over de muzikale opbouw van de avond. In het algemeen zal er in aanloop naar een evenement vaker contact zijn, zodat je feest perfect verloopt. De ervaring leert dat een bruiloft, een bedrijfsfeest en een festival elk hun eigen dynamiek en opbouw behoeven in sets en verloop van de avond. Hierin spelen we graag een adviserende rol.

HOE WORDT DE BETALING GEREGELD?

In principe wordt er een aanbetaling gedaan en wordt het resterende bedrag gefactureerd.

KAN IK KIEZEN WAT ER WORDT GESPEELD?

Op onze website staat ons repertoire. Dit repertoire bevat disco, rock, pop, soul en dance classics. Als je specifieke nummers wilt horen geef je dit aan ons door. We kijken ook altijd gedurende de avond hoe het publiek reageert en passen daar zo nodig ons repertoire op aan. Als er nummers gewenst zijn die niet op onze setlijst staan kunnen we speciaal voor jou iets instuderen. Hiervoor geldt in principe een meerprijs in verband met het schrijven van blazersarrangementen.

IS HET GEBRUIKELIJK OM EEN FOOI TE GEVEN NA EEN OPTREDEN?

Nee, dat is niet gebruikelijk maar het wordt absoluut gewaardeerd.

KAN IK DE BAND OP DE DAG VAN HET OPTREDEN BETALEN?

Nee. Tenzij anders wordt afgesproken volgt er een aanbetaling om een boeking vast te leggen en ontvang je een factuur van het resterende bedrag dat voor het optreden zal moeten zijn voldaan.

WAT ALS ER BANDLEDEN NIET KUNNEN OF ZIEK ZIJN?

Dan vervangen we hem of haar met een muzikant van gelijke kwaliteit. Voor al onze muzikanten hebben we een vervanger die vaker met ons heeft gespeeld en op afroep paraat staat. In geval van overmacht zal naar een passende oplossing worden gezocht.

WAT DRAAGT DE BAND OP MIJN FEEST?

In principe dragen we onze huisstijlkleding. Op verzoek kunnen we andere kleding dragen, maar voor het huren van kostuums of speciale outfits geldt een meerprijs.

HOEVEEL STROOM HEEFT DE BAND NODIG?

Hiervoor verwijzen we naar de stage rider.

HOEVEEL RUIMTE HEEFT DE BAND NODIG?

Amber Roots heeft een podium van minimaal 28m2 nodig (7×4). Dit kan een daadwerkelijke verhoging betreffen maar kan ook gelijkvloers zijn. Buitenpodia dienen voor de hele band storm- en regenbestendig te zijn. Ook de techniek moet overdekt staan. Neem bij afwijkende omstandigheden contact op, want in de praktijk blijkt er vaak wel wat te schuiven in onze opstelling. De band heeft geen eigen podium. Genoeg ruimte voor ons zorgt ervoor dat niet alleen het publiek maar ook wij kunnen dansen!

MOET IK MAALTIJDEN VOOR DE BAND VERZORGEN?

Dit zal tijdens de voorbesprekingen aan bod komen. Het is een goed gebruik om maaltijden en frisdrank te verzorgen voor de bandleden en de meegekomen mensen van het licht- en geluidsbedrijf die op een dag van een optreden makkelijk meer dan tien uur bezig zijn met heenreis, opbouwen, spelen, afbreken en terugreis. Onze ervaring is dat we vaak hetzelfde mogen eten als de bruiloftsgasten, maar als je uit kostenbesparing een voedzame eenpansmaaltijd met pasta of rijst kunt verzorgen zijn we daar natuurlijk blij mee.

NEEMT DE BAND EIGEN LICHT EN GELUID MEE?

Via ons vaste geluidsbedrijf met uitgebreide ervaring in diverse settings kunnen we elk feest van licht en geluid voorzien. Details en prijzen zullen duidelijk worden aangegeven afhankelijk van je wensen. Standaard spelen we inclusief licht en geluid.

WAT ALS IK DE BAND EEN ANDER NUMMER WIL LATEN SPELEN DAT NIET OP DE SETLIJST STAAT?

Als je een verzoeknummer hebt, laat dit dan een maand van te voren weten. In principe valt er altijd wat te regelen, maar we moeten van geval tot geval bekijken wat er mogelijk is. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn om arrangementen te laten maken of bladmuziek te kopen. We zullen desgewenst per avond een verzoeknummer doen.

KUNNEN WE VOOR HET OPTREDEN OOK MET DE BAND SPREKEN?

Ja! Graag zelfs, je kunt altijd langskomen om een optreden of repetitie bij te wonen. Verder zal er in aanloop naar een optreden altijd regelmatig contact zijn met onze manager en het bandlid waarmee je contact hebt gekregen om een optreden te verzorgen. Als je via een boekingskantoor of evenementenbureau boekt, zal deze partij vaak als tussenpersoon optreden.